Sykkelen gjør verden større

Sykling er en ferdighet sombiciclette-usate-bimbi barn forventes å tilegne seg i relativt ung alder. En fin blanding av styrke, balanse, koordinasjon og teknikk. De fleste barn kan sykle når de er i seks års alderen. Derfor er det viktig å legge forholdene til rette slik at ens egne barn også er sykkelkyndige i den alderen. Barn som ikke kan sykle vil lett føle seg utenfor, det er rett og slett blitt status å kunne sykle. Dessuten gir det å lære seg å sykle en mestringsfølelse som er veldig verdifull for barnets utvikling. Barnet opplever rett og slett at det å mobilisere mot og målrettet trening gir resultater, er viktig.

Bra å starte tidlig

Mange barn starter på tre hjul for så å gå over til to . I tillegg til to- og trehjulsykkelen er sparkesykkelen blitt et veldig populært leketøy og en slags introduksjon til syklingens spennende verden. Sparkesykkelen kan være til stor hjelp på veien til det store målet fordi det trener opp balansen og gir økt styrke og stabilitet i beina. Alt dette er viktige faktorer for de som ønsker å kunne sykle på to hjul til slutt. Fagfolk er sågar inne på at man allerede som toåring kan starte med sparkesykkel, da helst på tre hjul.

Frihet til å bevege seg i større radius

Å kunne sykle er imidlertid ikke bare et spørsmål om ferdigheter og mestring. For barnet er det like mye et spørsmål om frihet. Friheten til å bevege seg innenfor en mye større radius enn tidligere. På egen hånd og sammen med kamerater uten å måtte være avhengig av at foreldre eller andre voksne har tid og lyst til å transportere dem. Sykkelen er rett og slett et verktøy som gjør verden større, mens opplevelsene og eventyrene flere og mer spennende. Et viktig bidrag til barnets videre utvikling.