Hvordan få barna til å leke?

Presset på barn og unge er stort i disse dager, kanskje faktisk større enn noen gang, derfor er lek viktigere enn før. En annen faktor som gjør lek så viktig, er inntoget av data- og mobilspill som ofte medfører at barn sitter mer stille enn tidligere. Sittestilling hos barn, er som de fleste vet, et stort problem. Men hvordan skal man da faktisk få barna opp av sofaen, vekk fra skjermen og ut for å leke?

Det er viktig at leken skjer på barnas premisser, og ikke fordi voksne mimrer tilbake til sin egen barndom og synes alt var så mye bedre før. Likevel er det også ikke til å komme utenom at det kommer til god hjelp om voksne legger premissene til rette slik at det blir lettere for barn å leke.

Her er noen gode tips:

Sørg for at barna har andre barn å leke med. En god idé er f.eks. å invitere andre familier med barn over på en lørdagsformiddag, noe de på amerikansk kaller for “play dates.”
Bli med på leken selv. Dette er kjempeviktig for barna, og det vil gjøre at dere kommer nærmere hverandre. Mange barn synes det er leit at mamma eller pappa alltid sitter med nesa i skjermen, så løft hodet, legg vekk mobilen og bli med på leken. Hvem vet, kanskje du synes det er like morsomt for barna? De fleste klarer å legge vekk http://www.roulette4fun.com/no i en liten stund for å leke med barna.
gamesHvis barna har noen favorittleker, skal du selvsagt la de få leke disse lekene. Men hva med å forsøke noe nytt et par ganger i måneden? På denne måten blir leken aldri kjedelig, og man lærer noe nytt. Man skal ikke undervurdere hvor glad barn er i ny kunnskap.
Hva gjør du så om barna absolutt ikke ønsker å legge vekk Ipad’en? Det finnes masse spill som er laget for læring, prøv å lær barna å spille disse spillene i tidlig alder. Har de først lært seg å spille mer actionspill, er det kanskje ikke så morsomt å gå tilbake til alfabetet.